Вучич към Путин: Благодаря за приноса и желанието да помогнете на Сърбия

Сръбският президент Александър Вучич благодари на руския си колега Владимир Путин за личния му принос в развитието на руско-сръбските отношения. Това заяви сръбският лидер в четвъртък преди началото на преговорите в тесен състав, предава TACC.

"Сърбия и Русия сме искрени приятели. Искам лично да Ви благодаря, уважаеми господин президент за това, че вложихте много енергия, работа, време, любов и уважение в развитието на сръбско-руските отношения", каза Вучич.

Сръбският лидер отбеляза, че руският внос в Сърбия е нараснал с 30% през годината, сръбският износ за Русия за същия период - с 4,1%.

"Сърбия е доволна от военно-техническото сътрудничество с Русия. Благодаря Ви за Вашия принос и желание да помогнете на нашата страна", каза Вучич, отбелязвайки, че Сърбия няма повече проблеми с изплащането на външния дълг. "Сърбия е надежден партньор на Руската федерация", подчерта сръбският лидер.

По-рано руският президент Владимир Путин обеща да продължи да развива военно-техническо сътрудничество със Сърбия. „От много години помагаме за укрепване на отбранителните способности на Сърбия: доставяме въоръжение и военна техника, подпомагаме техния ремонт и модернизация".

В същото време руският лидер подчерта: "Ние високо ценим твърдия ангажимент на сръбското ръководство към политиката за запазване на неутралитета на страната".

Гледайте НА ЖИВО пресконференцията на Путин и Вучич:

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа