Вучич: Отношенията между Сърбия и Турция са най-добрите в модерната сръбска история

Снимка: Архив

През последните десет години търговският обмен между Сърбия и Турция е нараснал десет пъти, а през последните две се наблюдава голямо увеличение на турските инвестиции в сръбската икономика, заяви в интервю пред РТС сръбският президент Александър Вучич. Той посочи, че в момента отношенията между двете страни са най-добрите в модерната сръбска история, предава македонската новинарска агенция „Макфакс“.

„Не се работи за лична печалба, а за резултати. През последните десет години буквално сме увеличили търговския обмен девет път и дори имаме 30 пъти по-голям брой инвестиции и инвеститори. Това носи на нашите народи работа и по-добро и по-различно бъдеще. През последните две години имаме най-голямо увеличение на турските инвестиции в нашата страна“, уточни Вучич.

Сръбският президент заяви, че очаква разбиране и открит разговор на четири очи с турския си колега Реджеп Таийп Ердоган, както и че Сърбия ще покаже уважение и разбиране към турските интереси на Балканите. Според Вучич, няма съмнения, че Турция е важен фактор за целия Балкански полуостров, както и че трябва да се постигне определена степен на разбирателство, но това е невъзможно, тъй като, както каза сръбският лидер, Турция е признала Косово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа