Вучич: Путин ще посети Сърбия на 17 януари

Снимка: Архив

Сръбският президент Александър Вучич обяви, че руският му колега Владимир Путин ще посети Сърбия на 17 януари, съобщава радио „Б92“.

Според Вучич, Москва не вижда проблем в това, че президентът на САЩ Доналд Тръмп му е изпратил писмо. Държавният глава посочи, че ще говори с Путин открито, „както винаги“, включително и за посланието на американския лидер.

„Що се отнася до реакцията на Русия, не съм я видял. С радост чакам пристигането на Путин на 17 януари. Никога не съм имал проблем да говоря с него открито. Но не съм имал проблеми от руска страна“, заяви Вучич, в отговор на журналистически въпрос относно „публикациите в медиите за негативната реакция на писмото на Тръмп в част от руското общество и определени политически кръгове“.

Той посочи, че писмото на Тръмп е „рационално, както може да се очаква от президент на САЩ, предвид това, че Вашингтон признава Косово“.

Вучич повтори, че споразумението между Белград и Прищина не е близко, но той няма да се откаже да търси компромисно решение на косовския въпрос, „защото това е моята борба за мир, стабилност и бъдещето на Сърбия“.

„Не сме близко до споразумение и не казвам това, за да се харесам на някого, а защото съм неудовлетворен и нещастен, че нещата стоят по този начин“, каза сръбският президент в отговор на журналистически въпрос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа