Във Варна идва най-голямата книжарница на открито

Варна отново ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито, съобщиха от пресцентъра на общината. От 27 юли до 5 август близо 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия на ларгото от хотел "Черно море“ до Фестивалния и конгресен център" всеки ден от 10 до 22 ч., съпътствани от богата културна програма. Събитието се организира от Община Варна и Асоциация Българска книга.

"Алея на книгата" е формат, който през последните години се утвърди като най-мащабното пътуващо книжно изложение в България. Той представя българската литературна сцена в цялото й многообразие, срещайки читатели с автори и издатели. В литературния кът предстоят премиери на книги, срещи с писатели и преводачи, дискусии, детски работилници. Част от гостите тази година ще бъдат Ангел Ангелов, Васил Панайотов, Веселина Минкова, Марин Урумов, Наталия Бояджиева, Никола Гигов, Петя Александрова, Росен Николов, Теменужка Роянова, Христина Янева – Хедра, гостуват още Георги Господинов, Ангелина Александрова и Лилия Йовнова, Весела Ножарова, Даниел Вълчев, Елица Виденова, Мария Донева, Недялко Славов, Рене Карабаш, Събка Дякова-Чехович.

В програмата попадат и събития, посветени и на най-младата читателска аудитория, като специален акцент е представянето на литературния алманах "Докосване до Касталия“, в който са поместени избрани литературни творби на десетки деца и младежи от Варна, на възраст от 8 до 25 години. Всички те творят в Литературен клуб "Касталия“ към Общински детски комплекс под ръководството на Магдалена Маркова. Много от творбите са носители на призове от национални литературни конкурси и ще бъдат представени в понеделник в Литературния кът на Алеята. Достъпът до всички събития в Културната програма на "Алея на книгата“ е свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България