Във Варна кръщават 40 бебета в кампанията "Направи го за България"

Варна се включва в кампанията „Направи го за България“, организирана от „Движение за национална кауза“ (ДНК), в рамките на която ще бъдат кръстени 1000 бебета едновременно. Инициативата ще се проведе на 22-ри октомври в 10 града и е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква. Родителите-участници могат да избират за кръстници свои близки, както и популярните лица на събитието, сред които Славена Вътова, Александър Сано, Део, Владо Николов, Хилда Казасян, Антон Хекимян.

Във Варна тържеството ще започне в 11ч. в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, където ще бъдат кръстени 40 деца, заченати през 2016г. Пет от семействата са избрали за кръстник на децата си кметът Иван Портних, други са предпочели д-р Милен Врабевски и Ивайла Бакалова, съобщиха от "Движение за национална кауза". Българската православна църква ще освободи участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и ще дари безвъзмездно кръщелните свидетелства.

Националното кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България