Във Варна пристига съпругът на президентката Мари Луиз Колейро Прека

Част от културните събития у нас в рамките на Малтийското председателство на Съвета на ЕС, се пренасят във Варна. На 19 април в Градската художествена галерия ще се проведе Ден на малтийската кухня.

Специален гост на събитието ще бъде Едгар Прека, съпруг на малтийската президентка Мари Луиз Колейро Прека. Той заедно със студенти от Института за кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт във Варна ще представи тънкости и традиции на малтийската кухня. Проявата се организира по идея и със съдействието на Държавния културен институт и в партньорство с посланика на Малта за България проф. Лино Бианко.

На специална вечеря ще бъдат показани и опитани вкусни блюда с малтийска зеленчукова супа, пилешко бутче с малтийски мед, рибен стек с орехи и др., научи "Труд". Готвенето, футболът, фотографията и изкуството са едни от големите страсти на Едгар Прека, който носи титлата "Първи джентълмент на Малта". Миналата година по време на официалното посещение на президентката у нас той гостува на ЦСКА -в Музея на спортната слава и на стадион"Българска армия".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България