Във Волгоград борят насекомите с ванилия

Властите във Волгоград обявиха, че са започнали масирано пръскане с ванилия заради огромните количества комари и други насекоми, които правят провеждането на срещите от световното първенство по футбол в града повече от кошмарни.

Играчите на Англия и Тунис едва успяха да се справят с ятата от насекоми, а на подобна атака бяха подложени и футболистите на Исландия и Нигерия. Според руските власти разпръснатата ванилия ще бъде достатъчна, за да се спрат комарите, които гнездят до река Волга, която се намира точно до стадиона.

Волгоград е кошмар и за феновете, които вече не искат да стъпят в района. Двама привърженици на Тунис преживяли истински кошмар след мача срещу "трите лъва".

"Бяхме си приготвили спални чували, в които да спим в близкия парк - разказва Мохамад Ал Тагир. - Цяла нощ не успяхме да мигнем. Сутринта имахме обриви. Скочихме в река Волга, за да се облекчим. Добре, че отборът ни няма повече мачове в този град."

Алфред Финбоясон от тима на Исландия пък се пошегува, като публикува свой колаж с облекло, което смята да носи за двубоите във Волгоград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят