Въздушни акробатики, карнавал, полети, лекции и музика в програмата на „Въздухария 2017“

Специално за четвъртото издание на фестивала край Сопот у нас пристигат двама френски пилоти

Полети с парапланер за всеки и с балон с горещ въздух, карнавал във въздуха и акро шоу са само част от активностите, които ще се случат от 8 до 10 септември по време на четвъртото издание на фестивала „Въздухария“, организиран от SkyCamp в партньорство със списанието за екстремни спортове 360° на Манастирската поляна край Сопот.

Специално за четвъртото издание на фестивала у нас пристигат двама френски пилоти, доказали уменията си на международната сцена. Те ще изпълнят акробатично шоу с парапланери в небето над Манастирската поляна, на която ще бъде разположена фестивалната зона, заедно с другия специален гост „Въздухария 2017“ - българският атлет на Red Bull и изключителен акропилот Весо Овчаров.

Фигури в небето ще чертаят и самолети. Пилотът Александър Мариносян ще изпълни акро шоу със самолет. Карнавал във въздуха с награди ще очаква всички по-щури пилоти. Организаторите на „Въздухария 2017“ предизвикват всеки пилот да се премени подобаващо, така че въздушното пространство да се изпълни с весели, шарени и щури летци. Освен всеки индивидуален пилот във въздушния карнавал могат да се включват и всички, записали се за тандемен полет. След фестивала ще бъде организиран конкурс за най-оригинална карнавална премяна, от който ще бъдат излъчени трима победители, като наградата за тях ще бъде ветроходно пътешествие.

„Въздухария“ ще забавлява посетителите си не само във въздуха, но и на земята. Ще бъдат организирани работилници и представления с различни тематики – пътят на кунгфу, цирк „Играчка-плачко“, аеро йога, огнен пърформънс "Бушмен" от Dario Bulgario, цирк „Combino Circus“, работилница "Да оцветим света с любов" и други. Фестивалът ще бъде съпроводен и от музиката на редица артисти, сред които Milenita & Band, Ambient Folklore, Zeyra, Група АС, Никола Симеонов и др. Към тях се присъединяват и диджеите DJ Ihou, който ще ни раздвижи с фънки ритми, и DJ Dharba, с който навлизаме в света на ска музиката, дръм енд бейс звученето, балканските звуци и кумбия ритмите. Програмата на „Въздухария“ предвижда и няколко лекции на различни въздушни тематики. Ясен Савов – носител на националния рекорд за най-дълъг прелет с парапланер - 350 км, ще един от пилотите, които ще направят представяне по време на фестивала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България