Възпитаник на ВТУ е „Студент на годината“ в направление „Хуманитарни науки“

Възпитаникът на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ Симеон Ганев спечели националния приз „Студент на годината“ за 2017 г. в направление „Хуманитарни науки“. Наградата му бе връчена от Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

Симеон Ганчев е студент във Филологическия факултет на ВТУ в магистърска програма „Конферентен превод с два езика (немски и английски)“. През тази година е завършил бакалавърска програма „Приложна лингвистика с два чужди езика (немски и английски)“.

student1Той има редица публикации във водещи български и международни научни списания.

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов поздрави Симеон Ганев.

„Знам колко е трудно и какви усилия изисква спечелването на всяка една награда. Благодаря ти, че чрез труда, който полагаш, защитаваш авторитета и името на Великотърновския университет. Ти си пример за останалите наши студенти. Пожелавам да си все така упорит и да постигаш още по-големи успехи“, обърна се проф. Хр. Бонджолов към Симеон Ганев.

Основната идея на конкурса, който се провежда от Националното представителство на студентските съвети в България, е отличаване на най-добрите и изявени студенти и докторанти в българските висши училища. Националният приз "Студент на годината" се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование