Възпитаничка на ВТУ влиза в учебника по БЕЛ

Възпитаничката на Великотърновския университет и придобила особена популярност в последните години Ивинела Самуилова влиза в учебниците. От българско издателство са избрали книгата й „Бабо, разкажи ми спомен“. Откъс от нея ще присъства в учебника по български език за 9 клас, съобщават в официалния си сайт нейните издатели от „Хермес“. Творбата е oригинален поглед към мирогледа и обредността на българите и през 2016 г. бе избрана за „Любима книга на България“ в националния конкурс „Моята любима книга“.

Заедно с Ивинела Самуилова, откъс от забравения шедьовър от Георги Божинов „Калуня каля“също ще присъства в учебника по български език и учебната тетрадка за 7 клас. В учебника за седмокласници ще бъде включен и откъс от „Урания“ – един от малко познатите романи на Блага Димитрова. Книгата е написана в типичния за авторката философски дух и се отличава с дълбок и загадъчен сюжет, изпълнен с игра на думи.

Ивинела Самуилова е родена на 10 април 1971 г. в Севлиево. Завършва езикова гимназия с испански и английски език в град Враца, а след това – магистратура по богословие във Великотърновския университет. Има редица допълнителни квалификации и обучения, сред които журналистика и психология. От 2005 година живее и работи в София.

В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Книгите й са отличени с най-важната от всички награди – с любовта и признанието на читателите. Благодарение на тях романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. Романът „Жената, която търсеше любовта“ бе удостоен с приза „Носител на всенародната любов“ в конкурса „Копнеж по човечни книги“. „Гатанки от небето” зае четвърто място в литературната надпревара „Любима книга на България” за 2015 г.

Самите читатели определят книгите на Ивинела като завладяващи, жизнеутвърждаващи, пробуждащи, преобразяващи… Вероятно защото веруюто на авторката е, че хората нямат нужда от поучения, а от вдъхновение за живота.

Творческите търсения на Ивинела Самуилова са насочени към вътрешния свят на човека и отношенията му с Бог, света и ближните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони