Възраждат крайбрежното плаване във Варна

Корабчета ще возят туристи до Златни пясъци, Балчик и Белослав

След 26 г. затишие гостите на Варна отново ще могат да пътуват по море до различни точки по Северното Черноморие. Консорциум "Блек сий травел", в който влизат няколко транспортни фирми, открива линия до Златни пясъци и Балчик.

Ще я поддържа докараният миналата година от Истанбул кораб "Фентъзи", който побира 149 пасажери, съобщи пред "Труд" представителят на консорциума Максим Петков. Цената на морската разходка до Златните ще е 10 лв., а до Балчик - 20 лв., като за организирани групи ще има и варианти за посещения на Албена и Двореца в Балчик с екскурзовод.

Предстои графика на кораба да бъде обявен, като при всеки курс ще бъдат пазени и места за пасажери, дошли до Морска гара в последния момент, гарантира Петков. Втора линия ще свързва ежедневно Варна и Белослав. Тя ще бъде открита на 14 юни. Билетът за пътуване по езерото с корабчето "Белла" ще струва 10 лв.

След като община Варна влезе във владение на пристанището в кв. Аспарухово, "Белла" ще спира и там, а за деца от летните зелени училища и за организирани групи туристи ще предлагаме пакетни оферти с посещения на три музея, допълни Петков. Според него при успех на инициативата догодина тя може да се разшири с възраждане на крайбрежните линии на юг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България