Възрастна жена се обеси след паник атака, че е болна от коронавирус

65-годишна жена от кресненското село Горна Брезница е сложила край на живота си, след като е получила паник атака от страх, че е заразена с коронавирус. За случая разказва местният сайт Struma.bg.

Жената с инициали Ваня М. от 20 години страдала от белодробни проблеми от рода на астмата. В средата на март синът й се прибрал от Англия, където работел, за да издържа двете си деца.

Кметът на селото Стоян Йоргов обясни, че жената си внушила, че синът й я е заразил.

"На него нищо му няма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън", обясни кметът.

Изплашената жена повикала и личния си лекар, който я прегледал и установил, че няма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни заболявания.

Ваня ходила и два пъти в Спешна помощ в Кресна, където й били инжекции.

Заради оплакванията джипито й издало талон за прием в болница в отделение за белодробни заболявания.

Кметът свалил Ваня до Кресна да чака автобус за Благоевград да влезе в лечебно заведение, но такъв не минал заради разредения трафик на междуградския транспорт. Тогава жената поискала Спешна помощ да я транспортира до благоевградската болница, но й отказали, защото имало процедура, според която трябвало да се обади на тел. 112.

Трябвало да бъде приета в болницата в неделя, но в същия ден в 6 часа сутринта 65-годишната жена подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си, излязла навън и не се върнала. Намерил я обесена зад къщата под навеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини