Вълна от недоволство във Франция срещу плановете за разселване на мигрантите от "Джунглата" край Кале

Стотици френски граждани протестират срещу приемането на бежанци и мигранти, разпределени из цялата страна, след като правителството взе решение да затвори лагера в Кале, съобщават световните медии.

Три отделни демонстрации са били проведени в Пиерфьо, в югоизточната част на Франция. Стотици души, сред които и кметът, са протестирали срещу предложението на правителството да се настанят мигрантите в неизползвано крило на психиатрична болница, докато те кандидатстват за убежище или проучват други възможности. Леви активисти са провели своя собствена по-малка демонстрация за приветстване на бежанците.

От жандармерията са били готови да се намесят, но протестите са протекли спокойно.

От дясната партия „Национален фронт“ планират свой антимигрантски протест по-късно през деня. Те призовават кметовете да се противопоставят на разпределението на бежанците. Партията подготвя редица демонстрации в цялата страна този месец.

Политици от „Националния фронт“ освен това са присъствали и на протеста в събота във Форж-ле-Бен, намиращ се южно от Париж. Около 200 човека са преминали през града, за да изразят неодобрението си за пристигането на около 40 афганистански мигранти, преместени от Кале в неизползвана сграда в центъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа