Външните министри на Русия и Франция ще обсъдят двустранните си отношения

Външният министър на Русия Сергей Лавров и френският му колега Жан-Ив льо Дриан ще проведат преговори, на които ще обсъдят перспективите за двустранните си отношения, както и ще обменят мнения относно ситуацията в Сирия, Украйна и на Корейския полуостров.

Както отбеляза руското външно министерство, руско-френските отношения "се характеризират с интензивен диалог на най-високо равнище".

"Само през изминалата година се състояха шест лични срещи на външните министри на двете страни", изтъкнаха от ведомството. "Основните акценти по международните теми в преговорите ще бъде урегулирането на кризата в Сирия, развитието на ситуацията в Украйна, Близкия изток, на Корейския полуостров, както и сътрудничеството между Русия и Франция в ОССЕ и Съвета на Европа“, обявиха още от ведомството и подчертаха, че въпреки „не винаги съвпадащите позиции“, съвместните усилия на двете страни са в състояние да намалят значително напрежението в глобален мащаб.

По време на разговорите министрите ще повдигат и въпроси, свързани с подготовката за посещението на френския президент Еманюел Макрон в Русия през май тази година, където френският лидер ще вземе участие в санктпетербургския Международен икономически форум (SPIEF) като почетен гост.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия