Външният министър на Македония изрази увереност, че гражданите ще подкрепят договора с Гърция

Убеждение, че гражданите ще подкрепят договора с Гърция, защото, „когато сме на най-големите исторически кръстопътища, взимаме мъдри решения“, изрази министърът на външните работи на Македония Никола Димитров в интервю пред гръцката „Независима балканска новинарска агенция“ (IBNA), предаде скопското електронно издание „МКД“.

„Убеден съм, че договорът ще бъде приложен от нашия народ, защото, когато сме на най-големите исторически кръстопътища, взимаме мъдри решения. Също така съм уверен, че дори и тези, в двете страни, които се противопоставят на споразумението от историческа гледна точка, ще признаят, че това е важен ход напред, защото носи много придобивки. Ние сме съседи, не можем да променим този факт, историята не може да се промени, но можем да влияем на нашето бъдеще и да го направим по-добро. Много е лесно за политиците да живеят от този спор, но неговото решаване създава по-добър живот за гражданите на двете страни“, заяви Димитров.

„И аз, и моят приятел Никос Коцияс сме убедени, че това, което правим е да инвестираме в нашето приятелство, тъй като ние сме естествени съюзници. Със съответната политика, за няколко години всички дилеми ще изчезнат и всички ще се питаме как не сме направили това в началото на 90-те години и защо оставихме едно цяло поколение да е жертва на този спор. Наше е конкретното достижение, което „де факто“ създаде солидарност и хубав мост на приятелство“, обясни още македонският министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа