Външният министър на Унгария: Европейските социалисти планират да канализират миграцията към Европа

Външният министър на Унгария Петер Сиярто заяви, че европейските социалисти планират да канализират миграцията към Европа. Той определи това като „опасно“ и нещо, което трябва да бъде предотвратено от избирателите на изборите за Европейски парламент, пише електронното издание Hungary Today.

Сиярто реагира на думите на вицепредседателя на Европейската комисия Франс Тимерманс, кандидат за председател на ЕК на социалдемократите, който коментира политически документ на ЕК с негово съавторство, по въпросите на миграцията.

„Миграцията трябва да бъде спряна, а не организирана“, заяви Сиярто пред журналистите. За милиардера Джордж Сорос той каза: „Ясно е, че Франс Тимерманс и европейските социалисти следват заповедите на мрежата на Сорос и искат да засилят още повече миграционните тенденции в Европа“.

Укрепването на миграционните тенденции може да бъде предотвратено само ако антимиграционните сили получат мнозинство на изборите за ЕП, подчерта първият дипломат на Будапеща.

„Това е голям дебат, който се провежда и в Съвета на външните министри, тъй като няколко правителства в Европа заеха промиграционни позиции“, поясни Сиярто. „В същото време вярвам, че на европейските избори, избирателите ще определят каква посока да следва Европа по този въпрос“, добави той.

Сиярто разкри, че външните министри разглеждат предизвикателствата, които засягат Европа, като „замразени конфликти“ на изток и „кризисни зони“ на юг и югоизток.

„За съжаление не е постигнат напредък по отношение на кризите, които ни заобикалят на юг, нито в сирийската, нито в либийската криза“, каза министърът. „На всичко отгоре, общо, мигрантите от Африка на юг от Сахара, които пристигат в Северна Африка и тези от Близкия изток, са около 30-35 милиона души, които живеят в непосредствена близост до Европа и могат да решават във всеки един момент, заради условията, в които живеят, да тръгнат към Европа“, добави той.

В светлината на гореизложеното, забележките на Тимерманс са особено тревожни, категоричен е Сиярто.

„Категорично, ние говорим за човек на Сорос, иначе той не би приел Сорос четири пъти и шефа на организациите, финансирани от Джордж Сорос, много пъти“, обясни унгарският външен министър.

„Той разкри плана си: иска да разработи специален канал, нова възможност за вкарване на мигранти в Европа, ако про-миграционните сили запазят мнозинството си в ЕП и ЕК“, добави той. „Това е много опасно за Европа; рисковете за сигурността от миграционните тенденции станаха явни през последните години“, заключи Сиярто.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа