Външният министър на Унгария: Разкрита е лъжата на Брюксел за миграционния пакт на ООН

„Промиграционните лидери в Брюксел са разкрити отново, че са на страната на миграционния пакт на ООН“, заяви министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто в понеделник, цитиран от електронното издание Hungary Today. Той настоя, че „те искат да прокарат пакета, независимо че 9 страни-членки гласуваха срещу него“.

След срещата на външните министри от Съюза и Арабската лига, Сиярто заяви: „В Брюксел и Ню Йорк се правят планове да се приемат отделни компоненти от пакта, понеже се провалиха да прокарат целия пакет“.

„Унгария не приема миграционния пакт и даде ясно да се разбере, че ще се съпротивлява на всички последващи опити той да бъде приет“, категоричен е първият дипломат на Будапеща. Унгарското правителство „няма да говори за миграцията, като нещо, с което можеш да се справиш без да се вземе предвид сигурността“. Той добави, че Унгария „ще продължи да отказва да влиза в конспирации за вкарване на пакта на ООН през задната врата“.

Що се отнася до черновата за заключителното изявление след срещата, Сиярто заяви, че миграционният пакт „не може да бъде инкорпориран“.

„Той ще предизвика нова миграционна вълна и ще пренебрегне правата на тези, които искат да живеят мирно в собствената си страна“.

Сиярто обаче добави, че ЕС трябва да си сътрудничи с Арабската лига в редица сфери и да насърчава сигурността, стабилността и икономическото развитие. Съюзът трябва да изгражда политиките си на основата на взаимно уважение, заяви министърът. „Опитите за интервенции... доведоха до дестабилизация в множество страни“. „Опитите за експорт на демокрация трябва да бъдат изключени“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа