Въоръжена групировка пое отговорността за нападението срещу полицаи в Атина

Група наричаща себе си „Революционна самозащита“, пое отговорност за въоръжената атака срещу полицейски части за борба с безредиците, проведена в центъра на Атина по-рано този месец, пише гръцкият Kathimerini.

В съобщение от групата, публикувано в интернет, те признават, че са стреляли по бус на частите за борба с безредиците, паркиран пред централата на партия ПАСОК в центъра на Атина на 10 януари т.г., като „предупреждение“, а след това са „нападнали отново“ на 6 ноември.

Двама полицейски служители са били нападнати през нощта на 6 ноември, от мъж въоръжен с автомат, но са съумели да се залегнат в импровизирани укрития, когато са забелязали приближаването на нападателя.

Групата е поела отговорност за няколко инцидента в Атина, сред които нападението над офисите на ПАСОК през 2014 година, както и над посолството на Мексико през лятото на 2016 година, като властите смятат, че тогава е използвано същото оръжие, каквото и при последните акции на групата. Те са признали и за детонацията на ръчна граната пред посолството на Франция, през ноември 2016, когато пострада един от пазачите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа