Въоръжени банди са нападнали родилен дом във Венецуела

Въоръжени банди са нападнали родилен дом във Венецуела, в който е имало 54 деца, заяви външният министър на страната Делси Родригес. Той обвини за тези действия опозицията на президента Николас Мадуро.

„Разкривам пред световната общност, че въоръжени банди, наети от опозицията, атакуваха родилен дом с 54 деца“, написа Родригес в социална мрежа, уточнявайки, че президентът Мадуро е разпоредил домът, чието местонахождение не се назовава, да бъде евакуиран.

Според опозиционният блок „Кръгла маса на демократичното единство“, броят на пострадалите при стълкновенията със силите на реда по време на масовите протести в четвъртък е 223 души.

Според депутата Мариалберт Бариос през последните два дни са задържани 585 души, участвали в антиправителствените протести и в размириците.

Масовите протести във Венецуела не спират от 4 април, когато започнаха след решение на Върховния съд на страната да ограничи правомощията на доминирания от опозицията парламент. По-късно решението беше отменено, но подкрепящите опозицията излязоха на улицата с искане за оставка на членовете на съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка