Върнахме още 20 контейнера с боклук на Италия

Нова партида с отпадъци отпътува от пристанище Варна-запад за реекспорт в Италия. 20-те контейнера са част от общо 127, за които Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство за нерегламентиран внос. Причината бе, че съдържанието на вносния боклук се разминаваше с декларираното.

Нарушението лъсна на 17 януари, след като изтече 90-дневния срок за временно складиране на контейнерите, но никой не ги потърси. Разследването установи, че изпращач на отпадъците и италианската фирма "Дентичепантелоне" със седалище в Салерно, а получател е столичното дружество "Блацион" ООД, чийто управител се оказа македонец.

След оглед на съдържанието на контейнерите от прокуратурата поетапно започнаха да издават разрешения за освобождаване на различни партиди. Те се връщат на изпращача за негова сметка. Сагата е на път да приключи, защото в момента на пристанище Варна-запад са останали 25 контейнера, уточниха от прокуратурата. Оттам допълниха, че сак постановени европейски заповеди за разследване на детайли по случая на територията на Италия и Северна Македония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България