Върнахме си гребец от Азербайджан

Борис Йотов отново е част от националния ни отбор по гребане. 21-годишният софиянец се върна от Азербайджан, където бе в представителния тим на страната през последните 4 сезона. На олимпиадата Рио 2016 той заедно с Александър Александров завършиха 12-и на двойка скул. Дуетът взе сребро на Евро 2014 за мъже и същата година е втори и на младежките олимпийски игри. Йотов стартира кариерата си на скиф и най-доброто му класиране е бронз от световно при юношите през 2013-а.

Въпреки успехите си българинът реши да се върне у нас. От азерска страна не са създавали проблеми и веднага дадоха разрешение Борис отново да гребе за България.

През уикенда Йотов направи повторен дебют за страната ни - на Световната купа в Белград финишира девети. Следващото изпитание за него ще е европейското в Рачице (Чехия) от 26 до 28 май.

Другата ни лодка Георги Божилов и Кристиан Василев, девети от игрите Рио 2016, започнаха сезона с 6-о място на двойка скул.

Същевременно юношите се представиха силно на регатата в Мюнхен, на която участваха първите световни сили в гребането. Виктор Петров и Емил Нейков, син на олимпийската шампионка Румяна Нейкова, са осми на двойка скул от общо 38 лодки. Същият дует заедно с Лазар Пенев и Георги Чавдарски се наредиха 7-и в четворката скул от 17 екипажа. А Мадлен Маркова стана осма в конкуренцията на над 30 скифа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт