Върховният касационен съд потвърди присъдата от 19 години за убийство на абитурентка

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която Владимир Костадинов е осъден на 19 години лишаване от свобода при строг режим за убийството на абитурентката Стефка Маджарова.

С присъда от 11.12.2015 г. Окръжен съд – Пловдив призна Владимир Костадинов за виновен в това, че на 12/13 юни 2013 г. в землището на село Кадиево умишлено е умъртвил бивщата си приятелка Стефка Маджарова като убийството е извършено предумишлено – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 9, във връзка с чл. 115, във връзка с чл. 54, във връзка с чл. 57 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Със същата присъда Владимир Костадинов, който след като е нанесъл жесток побой над бившото си гадже я е захвърлил в близкия напоителен канал в безпомощно състояние и я е оставил да се удави, е осъден да заплати общо 600 000 лв. обезщетение на родителите на момичето – по 300 000 лв. на всеки един от тях на гражданските ищци Николай Маджаров и Стоянка Маджарова за причинени неимуществени вреди от престъплението по чл. 116 ал. 1, т. 9, във връзка с. чл. 115 от НК, ведно със законната лихва върху посочената сума, от 13. 06.2013 г. до пълното й издължаване, както и сумата от по 500 лева – направени разноски от всеки един от тях за адвокатско представителство по делото.

Присъдата на Върховния касационен съд е окончателна и не подлежи на обжалване, съобщиха още от Съдебната палата в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право