Вътрешният министър Валентин Радев: Мостът при Ихтиман е обезопасен

Засега мостът при Ихтиман е обезопасен. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по БНР. Той и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Ненков посетиха магистрала “Тракия“ в участъка, който по-рано днес беше блокиран заради преливане на микроязовир близо до Ихтиман.

„Вижда се един канал, който са изкопали с голяма техника, и водата от този водоем, който се намира северно от магистралата и е на 50 метра от пътя, каналът минава между колоните, т.е. няма опасност, дори и по-голям дъжд да има, но явно преди това е имало нещо, защото около едната колона има отнесена пръст. Министър Николай Ненков ме увери, че въпреки времето още утре ще се вземат мерки и до края на месеца мостът ще бъде осигурен. Уверението е, че ще налеят под моста необходимия бетон, с който да усилят тази колона“.

Вътрешният министър коментира и днешната тежка катастрофа на международен път Е-79, при която турски ТИР удари румънски автомобили:

"За да не се случват такива неща, контролът по пътищата - на входа на границата им даваме едни флаери, където на 5-6 езика сме написали какво не трябва да се прави и какви правила да се спазват, разбира се и наказанията. Който някъде пристъпи правилата, да ги наказваме. Засега не успяваме да съберем наказанията. Променяме правилата, за ги дисциплинираме по някакъв начин. Те пътуват отдалече, особено съседите от Турция. Това е последният участък, тези 300 км, и те бързат да се приберат, някои заспиват, някои уморени. Единственият начин е на ГКПП, където говорим с тях колкото можем."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България