Вътрешният министър Валентин Радев: 77 българи в черен списък на Турция ми се струва недостоверно

„77 българи, които са попаднали в „черния списък” на турското вътрешно министерство заради подозрения във връзки с терористични организации, ми се струва недостоверно. Това е много голямо число”, заяви вътрешният министър Валентин Радев пред Би Ти Ви.

clipboard01Както  "Труд онлайн" писа доклад "Турската борба срещу ДАЕШ", публикуван на сайта на турското МВР, сочи, че 77 български граждани са със забрана за влизане в Турция заради свързаност с тероризъм.

„Ние не сме уведомени официално, външно министерство също няма официална информация”, категоричен е Радев.

По думите му при получаване на официална информация от турската страна МВР и външно ще се заемат да проверят хората в списъка.

„България е уникална в това отношение. Нашите хора с турско потекло и изповядващи исляма нямат нищо общо с другите, които искат да стигат до Сирия. Ние такива хора, които се радикализират, освен тези в Пазарджик, нямаме”, категоричен е Радев.

Той допълни, че в регистрите на ДАНС не са посочени хора, за които се смята, че имат връзка с терористични организации, особено в такива бройки.

„Аз защитавам интересите на държавата и отделно на МВР”, коментира вътрешният министър протестите в системата заради ниското заплащане и условията на труд.

По думите му няма как вече гласуван бюджет да бъде променен, за да се увеличат заплатите в сектора с 15-20% както искат синдикатите.

„Затова казвам от Нова година, има настройка да ги увеличим”, категоричен е Радев.

Той допълни, че консенсус се постига само с разговори и аргументи, а не с „излизане по телевизията и протести”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право