В Австрия задържаха деветима иракчани за групово изнасилване на германка

Полицията в Австрия съобщи в понеделник за задържането на деветима имигранти от Ирак, които са имали или са очаквали предоставянето на бежански статут в европейската държава. Всички те са заподозрени в изнасилването във Виена на 28-годишна гражданка на Германия, в навечерието на Нова Година, се отбелязва в съобщение на правоохранителните органи, предава ТАСС.

„Престъплението е извършено на 1 януари 2016 г. в квартира във виенския район Леополдщат. Заподозрените са се възползвали от това, че момичето е било в състояние на алкохолно опиянение“, уточни ведомството.

„Заради недостигът на улики за установяване на местопрестъплението и издирването на заподозрените беше тежко и дълго. В резултат на множество изследвания, проведени съдебно-медицински експертизи все пак успяхме да открием и задържим девет души“, отбелязаха от полицията, като добавиха, че прокуратурата ще издейства задържането им под арест, докато трае следствието.

Австрийските медии, които се позовават на източници в правоохранителните органи, съобщиха, че предполагаемите насилници са деветима иракчани на възраст между 21 и 47 години. Някои от тях са имали бежански статут, а други все още са очаквали неговото получаване. Задържането им е извършено между 3 и 14 август във Виена, Щирия и Долна Австрия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа