В Англия зоват: Сега или никога! (ИНФОГРАФИКА)

Англия залага всичко на успех срещу Швеция в предстоящия четвъртфинален мач. На Острова са в еуфория от представянето на националния на Мондиал 2018. "Трите лъва" имат едва един световен връх, който бе покорен през далечната 1966 година.

"Можем да пренапишем историята - закани се Гарет Саутгейт, селекционерът на Англия. - Ние няма да имаме подобна възможност скоро, така че трябва да се възползваме от създалата се ситуация."

И наистина е така, след като от "Трите лъва" се изхитриха, губейки от Белгия (0:1) в последния двубой от груповата фаза на турнира. С поражението Англия отиде в по-слаб поток, където на осминафинал отстрани Колумбия, а сега среща Швеция. Потенциални съперници са Русия и Хърватия, докато Белгия се хвърли в дълбокото. "Червените дяволи" обърнаха приятната изненада Япония (3:2), а снощи играха с Бразилия. В този поток са още Уругвай и Франция.

"Отборът ни вече е зрял - добави Саутгейт. - Опасно ще е, ако започнем да си мислим, че сме нещо страхотно, но определено се гордея с тези момчета."

Бившият мениджър на английския национален отбор Сам Алърдайс даде съвет на своя наследник Гарет Саутгейт.

„Тактиката ни 3-5-2 може да е проблем – каза Големия Сам. - Бих махнал единия от защитниците. И с двама отлично ще се справим срещу отбраняващата се Швеция, а освободеното място ще го дам на човек от халфовата линия или дори ще започна с трима нападатели. Мисля, че може да се получи.“

Англия

В лагера на скандинавците обаче са категорични - няма да играят само в отбрана.

"Залагаме на колектив в защита и на собствен стил в атака - каза капитанът Андреас Гранквист, който ще пропусне планираното раждане на второто си дете, заради двубоя. - В четвъртък срещу петък не мигнах цяла нощ, защото мислех за семейството си. То е най-важното нещо в живота ми, но имаме мач с Англия. Очаквам двубоя с нетърпение, а жена ми е силна, ще се справи и без мен. В навечерието на срещата ще мисля само как да спрем Хари Кейн и съотборниците му. Няма съмнение, че нападателят е най-голямата заплаха за нас, но това не означава, че няма да нападаме."

Англия проведе тренировка на един от помощните терени в Самара, докато Швеция тренира на официалния стадион. В лагера на "Трите лъва" наблегнаха на силови упражнения и народна топка. Джейми Варди, който отказа да бие дузпа срещу Колумбия, пропусна по-голямата част от тренировката. Нападателят изпитва болки в слабините. Има голяма вероятност звездата на „Лестър“ да пропусне и мача.

В Англия зоват: Сега или никога! (ИНФОГРАФИКА)

Но и в негово отсъствие тимът гони не само класиране на полуфинал, а и рекорд. Въпреки че очакванията към селекцията на Гарет Саутгейт преди Мондиал 2018 не бяха големи, на Острова не спират сравненията с отбора от 1966 година, който печели единствената до момента купа от световното първенство. Тогава Джеф Хърст и компания отбелязват 11 гола в хода на целия турнир, а до момента англичаните са реализирали девет попадения. Това е второто най-добро представяне на „белите“ по този показател. На Острова се надяват, че още срещу Швеция рекордът може да бъде изравнен или подобрен.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят