В "Астана" се точат: Искаме да развалим годишнината на „Славия“

Труд

Казахстан тръпне в очакване на може би най-големия мач в евротурнирите в историята на местния футбол. „Астана“ на Станимир Стоилов гостува на „Славия“ в Прага, а при успех ще се класира за елиминационната фаза на Лига Европа. Постижението би било без аналог в кратката история на бившата съветска република.

В обширен материал на „Vesti.kz”, голямото заглавие е: „Може ли „Астана“ да развали годишнината на „Славия“?“

През настоящият сезон чехите отбелязват 125 години от създаването на клуба. Очакванията са стадион „Еден Арена“ да се пука по шевовете, а на трибуните да има близо 20 000 души. Домакините имат 2 точки преднина в класирането пред шампиона на Казахстан, а първото място в група „А“ е резервирано за „Виляреал“.

Ярослав Шилхави, треньорът на „Славия“, даде да се разбере, че неговият тим няма да играе за равенство.

„Би било грешка да съсредоточим усилията си върху играта в защита и в търсене на точката – обяви 56-годишният специалист. - Ще играем активно, искам победата. Разбира се, ако в края на срещата резултатът е равен, ще бъдем по-предпазливи.“

Шилхави е наясно и с качествата на големите звезди в отбора на Станимир Стоилов – Патрик Твумаси и Жуниор Кабананга: „Те са бързи играчи, но ние имаме план как да не им даваме свободно пространство. Останалите ни прийоми няма да разкрия. Ще ги видите на мача.“

Стоилов на свой ред също приложи някои хитрости като част от подготовката за кръстопътния мач. През уикенда неговият тим игра приятелски мач с местния чешки „Виктория“ (Жижков), спечелен от казахите с 3:1.

След проверката Стоилов обяви, че целта пред „Астана“ е само победа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят