В "Барса" не са спортсмени

В лагера на испанския шампион "Барселона" няма спортсмени. На това мнения са от "Леганес", скромният тим, който нанесе първо поражение на каталунците в Примера дивисион през сезона. Тимът от покрайнините на Мадрид взе скалпа на гранда с 2:1 и то след обрат. Филипе Коутиньо бе изведе "Барселона" напред, но в рамките на 69 секунди "Леганес" вкара два пъти - чрез Набил Ел Зар и Оскар Родригес.

"Въпреки че ги победихме със сърце и раздаване, нито един техен играч или представител от щаба им не дойде да ни поздрави - заяви Иван Куеяр, вратар на "Леганес". - Вярно е, че сме най-скромният отбор, но записахме първата си победа за сезона и то срещу "Барселона". Разбирам, че няма човек, който обича да губи, но преди всичко трябва да можеш да показваш респект към по-добрите. В този мач ние бяхме такива и заслужено спечелихме".

Глава преклони и "Реал". "Белия балет" също допусна първо поражение в първенството. Воденият от Юлен Лопетеги тим капитулира срещу "Севиля" (0:3). Според някои фенове, причината за загубата се крие в... проклиятие. "Реал" пада винаги в първия си мач след наградите на ФИФА. Преди дни Лука Модрич бе избран за най-добър футболист, а дни по-късно дойде резила срещу "Севиля".

Всичко започна на 9-ти януари 2017-та. Тогава Кристиано Роналдо триумфира с приза, но шест дни по-късно "Реал" загуби от същия съперник с 1:2.

На 23-и октомври същата година се състоя следващата церемония на ФИФА. Тогава отново португалецът грабна наградата, но след нея "Реал" пак загуби - този път от "Жирона" с 1:2.

Треньорът Лопетеги заяви, че не вярва проклятието да е причината за резултата, но цифрите показват друго.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят