В Благоевград се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса

В Благоевград хората започнаха да се презапасяват с лекарства и храни заради коронавируса. Първо хората се юрнаха към аптеките. Купуват се ежедневните поддържащи и жизненоважни лекарства. Хората казват, че се страхуват да не свършат медикаментите, защото основните субстанции за производството били внос от Китай, а такъв вече нямало. Страхуват се и от спекула, че ще изпокрият лекарствата, а после ще ги пуснат на тройни цени, това се коментира по търговските обекти.

Чули, че в Гърция народът вече пазарува основни трайни храни и консерви и нашенци започнаха да се запасяват. Комшиите щом го правят, явно трябва и ние, казват хората. В магазините се изкупуват предимно макарони, олио, брашно, захар, консерви, препарати за почистване. Паника няма, но по кафенета и улици единствената тема, която се коментира е само коронавируса.

И понеже Пиринско е област с две граници, хората са по-чувствителни на тема зарази. Кафенетата се изпразниха, а горещите напитки се пият навън, независимо дали е студено, но е по-безопасно, казват клиентите на заведенията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве