В Боровец пак ще учат деца на ски

През новия ски сезон държавата ще отпусне 60 000 лева за програмата „Научи се да караш ски“ на Боровец. Проектът се реализира за пета поредна година съвместно с Българската федерация по ски. До този момент първите си уроци в „белия“ спорт са взели близо 2600 малчугани.

Сега обаче се създава и фонд „Петър Попангелов и приятели“ с участието на именития ни алпиец, който ще подпомага инициативата.

Първите постъпления за новата организация са от закупените лифт карти на откриването, чиято цена бе символична - 5 лева. Така още на старта бяха събрани над 50 000 лв. за благородната кауза, а от възможността се възползваха повече от 10 000 скори.

Целта е до няколко години фондът да подпомага 500 деца и 20 треньори.

Програмата на „Бороспорт“ включва безплатно ползване на съоръженията от деца от района и състезатели от самоковските клубове. Реално този ход е гаранция за постигане на много сериозни резултати, защото акцентът на внимание е най-вече върху подрастващите.

В Боровец на тържествата по случай 120-годишнината от основаването на курорта присъстваха бившият премиер Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита, спортният министър Красен Кралев, както и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт