В Бургас заловиха тийнейджъри-вандали

Трима ученици трошили сладкарници

Бургаски полицаи заловиха трима тийнейджъри, трошили витрините на две сладкарници и баничарница. Двама от тях са на 14 години, третият - на 16 г.

Момчетата са от бургаския комплекс "Славейков", където се намират и трите потрошени обекта. Хулиганските им действия са от средата на декември, миналата година и продължили през януари.

Чрез счупване стъклото на входната врата проникнали в кафе-сладкарница, разположена в бл. 55 в к-с "Славейков", а впоследствие счупили стъклото на хладилната витрина на сладкарницата, нанасяйки по този начин материални щети в размер на около 2 000 лв.

Вторият "удар" на групата е от тази година- чрез счупване на прозоречен стъклопакет с бетонна плочка, те проникнали в баничарница, разположена до бл. 9 в ж.к. «Славейков», откъдето откраднали монетник с парична сума.

Преди седмица чрез натиск на входната врата, тримата проникнали в кафе-сладкарница, разположена в бл. 70 в к-с "Славейков", откъдето откраднати сладкарски изделия и алкохолни напитки на обща стойност 180 лв.

Тримата бургазлии направили пълни самопризнания за извършените деяния. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право