В Бургас започва изграждането на нов квартал

В Бургас започва изграждането на нов квартал. Приклрючиха дългите процедури по регулирането му, съобщиха от общината. Засега той носи името "Ъгъла", по наименованието на местността, в която се намира.

В морския град всички го наричат "Кьошето" и дори "Кварталът на богатите" - заради прекрасното му местоположение- между Бургас и летището и на метри от морето. В близост се намират солниците и друг предпочитан квартал- "Сарафово".

"Бургас ще се развива в тази посока. Там ще има жилищни, но повече административни и сгради с туристическа дейност", каза прпед Труд Чанка Коралска, заместник кмет на града.

Вниманието на всички инвеститори ще се насочи в атрактивната територия. Тава ще помогне да започне да се проектира в нови територии, а не да се презастрояват достатъчно уплътнените с построени вече сгради части на Бургас, коментира Чанка Коралска, чийто ресор е строителството в общината.

"Ъгъла" ще има много зелени площи. Не е ясно дали ще остане с това си наименование или общинските съветници ще му дадат ново. Кварталът е едно от малкото места, към които Бургас има възможност да расте, имайки се предвид морето и трите езера около града.

Бургас ще има и зоопарк. Теренът за него е в квартал "Долно Езерово" и в момонта вървят процедури за ОВОС. Частен зоокът вече има и в близкия- "Рудник".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони