В Бургас започнаха да учат китайски

ученици

В три бургаски училища започна обучение по китайски език. 500 деца от ПМГ "Акад. Никола Обрешков", СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия се включват в програмата.

Часовете се водят от две китайки- младите преподавателки Дзън и Ян. Преди старта на часовете, те се срещнаха със заместник кмета на морския град- г-жа Йорданка Ананиева, с която уточниха последни подробности по обучението. Записването да учиш китайски става по желание на родители и ученици, съобщиха от Община Бургас.

"Вие сте чакани гости в нашия град, към езика има голям интерес от страна на децата и вярвам, че скоро това обучение ще даде много добри резултати", каза по време на срещата Йорданка Ананиева.

Двете учителки идват с амбицията да предадат на децата добри знания - както за езика, така и за културното богатство на своята страна. Община Бургас осигурява за преподавателките жилища и условия за работа.

Идеята за часовете по китайски език в бургаските училища се роди след споразумението за жп линията, по която се доставят стоки от Китай през Бургас към цяла Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони