В Бургас кръстиха 50 бебета

50 бебета бяха кръстени в Бургас. В почти летния, много слънчев ден край морето, пред храма "Св.св. Кирил и Методий" се събраха семействата на децата и много техни приятели. На пет от бебетата кръстник стана вечно усмихнатият Ути Бъчваров.

Инициативата е под патронажа на главата на Българската православна църква Патриарх Неофит. Сред официалните гости на събитието бе зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Община Бургас бе отличена по-рано тази година със сертификат за особен принос в съхраняването на българската ДНК - за инвитро програмата, която създаде, поддържа и развива от години.

Националното кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност неправителствената организация ДНК /Движение за национална кауза/ осигурява минимум 1 лев на фондация "Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

В най-красивия бургаски храм, който наскоро бе реставриран, кръщенетата са нещо обичайно. Освен в църквите на морския град, тази година свето кръщене имаше и на остров Света Анастасия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони