В Бургас правят второ Инфекциозно отделение

Кожно отделение в УМБАЛ ще бъде затворено през новата седмица, за да бъде превърнато във второ Инфекциозно, където ще се настаняват общоинфекциозните случаи. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

14 остават доказаните случаи на хора с коронавирус в Бургас. 4 от тях са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ, останалите са под домашно лечение и карантина. Втората проба на пациентката от Карнобат, първата установена с коронавирус в областта, е положителна, въпреки доброто й общо състояние, стана ясно по време на неделното заседание на Общинския кризисен щаб. Затова тя остава за лечение в болницата.

След първа положителна проба се очаква в понеделник да излезе втората на едно от настанените за лечение медицински лица с коронавирусна инфекция. Ако е отрицателна, предстои изписване в началото на седмицата. В добро състояние са и четиримата настанени в болница пациенти с коронавирус в Бургас. Днес пристигна поредна доставка със специален медикамент за тяхното лечение.

Вече е свалена карантината на Дом за медико-социални грижи "Вяра, надежда, любов", както и на Хирургично отделение в "Бургасмед", което отново ще работи от утре, понеделник.

1919 са хората под задължителна карантина в Бургаска област, 794 са в община Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини