В България са заловени двама кюрдски сепаратисти и са предадени на турските власти

Двама мъже, заподозрени в участие в терористична групировка в Турция, са заловени в България и предадени на турските власти през границата при Капитан Андреево – Капъкуле, предаде БГНЕС.

От кратките съобщения в турските медии не става ясно кога точно са избягали от крайграничния град Къркларели /Лозенград/, кога и къде у нас са открити, и по каква процедура са предадени от българските власти.

В. „Йени шафак“ днес под заглавие „Опаковаха ги в България“ посочва, че Р.И. и С.К. са членове на крилото на считаната за терористична организация ПКК – КСК /Koma Ciwaken Kürdistan – Съюз на кюрдските общности с лидер Мурат Карайълан, в когото заточеният на остров Имралъ Абдуллах Йоджалан вижда премиера на държавата Кюрдистан, б.а./. Двамата са преминали незаконно през българо-турската граница, но не става ясно къде в България са се укрили.

Екипите на жандармерията и полицията в Къркларели /Лозенград/ са провели съвместна операция по издирването им, а българските власти са ги предали обратно вчера. Според „Haberler.com“ това е станало вчера към обед. В информацията от три изречения става ясно, че терористите са преминали медицински преглед в държавната болница в Къркларели /Лозенград/, след което са отведени за разпити в дирекцията на полицията.

Одринският сайт „Edirne aktuel.com“ информира, че „у комшиите са заловени кюрдски сепаратисти“, но не дава повече яснота около събитието и се позовава на кратката сводка от Анадолската агенция.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България