В Бяла си взеха последно сбогом с 18-годишния Алекс

Снимка: БТВ

Жителите на Бяла си взеха последно сбогом с 18-годишния Алекс, който почина след побой за цигара пред дискотека в града. Поклонението, което премина при засилено полицейско присъствие, се извърши в църквата „Св. Георги“.

Родителите на Алекс останаха безмълвни в скръбта си, безмълвни останаха и представителите на местните институции, съобщи БНТ. Съучениците и приятелите на момчето още са в шок и не могат да повярват как банално спречкване на улицата е довело до смърт. Казват, че агресията няма място в живота ни и настояват убиецът на Алекс да получи най-строгото наказание, което законът предвижда.

 

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че убиецът на Алекс - 31-годишния Валентин Маринов, ще получи най-тежкото обвинение.

"Това е най-тежкото обвинение. Това е квалифицирано убийство по смисъла на Наказателния ни кодекс, за което се предвижда максималното наказание. Включително и доживотен затвор без право на замяна. Считаме,че това е адекватното обвинение и ще защитаваме и това обвинение пред съда", посочи Арнаудова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България