В Германия заловиха наш наркодилър, избягал от правосъдието

Снимка: Архив

31-годишен добричлия, обявен от миналата есен за общодържавно издирване заради обвинение в разпространение на наркотици, бе заловен в немския град Висбаден.

Служители на Интерпол закопчали Велин М. при операция, свързана с трафика на хора. Не е ясно как мъжът е стигнал до Германия, след като от февруари 2014 г. е имал забрана да напуска страната. Тогава срещу него се е водело досъдебно производство за притежание на 75,29 грама марихуана на стойност 451,74 лв. и за продажба на 31,32 грама от същата дрога на жител на с. Карапелит.

След като разследването приключило, Добричкият окръжен съд провел две заседания, на които обаче Велин не се явил. Затова бил обявен за общодържавно издирване. След залавянето му във Висбаден магистратите издадоха Европейска заповед за арест на дилъра.

Тя ще бъде изпратена до компетентния германски съд с искане след приключване на местното разследване Велин М. да бъде върнат в България, за да продължи наказателното производство срещу него, уточниха от пресслужбата на Добричкия окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право