В Германия: Няма надежда с Льов

Медиите в Германия взеха на прицел селекционера на националния отбор Йоги Льов. Причина за нападките бе тежката загуба с 0:3 от Холандия в двубоя от Лигата на нациите. Според пресата в страната, тимът се нуждае от нов селекционер. В публикациите се подчертава, че треньорът получи кредит на доверие след ранното отпадане на Мондиал 2018.

„Вярата в Льов изчезна“, се казва в коментар на „Билд“, а „Шпигел“ отива дори по-далеч със заглавие „По-добре няма да става“.

Медиите все пак уточняват, че играта на Бундестима не е била чак толкова вяла, колкото показва резултатът. През последните 12 месеца обаче Германия успя да победи единствено Саудитска Арабия, Перу и Швеция. А Германия записа и антирекорд – три поредни мача без гол. Загубите през 2018 година пък са цели пет.

Самият Льов също изрази разочарованието си от тежкото поражение.

„Ако бяхме загубили с 0:1, резултатът може би щеше да е нормален, но двата късни гола промениха нещата – анализира треньорът, направил Германия световен шампион през 2014 г. - Когато играем по този начин, всеки трябва да поеме отговорност, включително и аз.“

Следващият мач на Бундестима е срещу Франция във вторник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят