В "Да, България" се преброиха за евровота - имат 5898 гласа

5898 души са участвали във вътрешно-партийното електронно гласуване на Да, България с лидер Христо Иванов-Бойкикев. На първо място е Стефан Тафров, който ще бъде номиниран за водач на евролистата.

Разочароващото преброяване на активистите и симпатизантите на Да, Бг, продължило 4 дни, стана факт след гръмките прогнози за активност от близо 13 000 души. Дори и толкова да се бяха включили в гласуването, това е много под гласовете, които трябват за изпращането на партиен представител в Брюксел - както "Труд" писа, за това са нужни 150 000 гласа. Така че "Да, България" е в пъти под този минимум и това се доказва от вътршените избори.

Въпреки нищожното си политическо влияние от формацията продължават да изявяват огромни претенции, че са алтернатива на сегашното управление. Твърдението е и на другите две формации, които са в коалицията "Демократична България"  - ДСБ и ПП "Зелените".

Реалността показва, че трите политически джуджета дори и заедно не могат да съберат необходимите гласове, за да влязат в ЕП или в националния парламент на България.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика