В Девня и селата: С къщички за книги поощряват четенето

С 4 къщички за книги се сдобиха квартали в Девня, предстои поставянето на още 4, включително и в близките села Кипра и Падина. Идеята е всеки да може да си вземе четиво, като го замени с друго от личната си библиотека. Добрата инициатива и поставяне на кварталните минибиблиотеки на младежката организация на ГЕРБ и е подкрепена от кмета на Девня и местен лидер на партията Свилен Шитов.

В къщичките могат да се намерят вкякакви книги-детска, художествена и научна литература, енциклопедии и дори речници. Част от книгите младежите получиха при участието си в екоинициативата„Стара хартия за нова книга“, която се проведе преди около месец във Варна. Останалата част от изданията, осигурени за къщичките, са дарени от МГЕРБ-Девня.

За да провокират девненци, инициаторите допълниха къщичките и с тематични сентенции за ползата от четенето: „Науката е светилото на един народ,литературата е животът му” (Иван Вазов), „Един час, прекаран в четене, е час, откраднат от Рая” (Тома Уортън), „Книгата е велика вещ, докато човек умее да я ползва” (Александър Блок) и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони