В „Денят на бащата“ двама се карат, а третият губи

Новият сериал тръгва по БНТ на 18 февруари

Патрик Шон Хесън и Захари Бахаров са звездите във филма

Малкият чаровник 11-годишен Патрик Шон Хесън, Захари Бахаров и Васела Бабинова са новото звездно трио, което ще предизвика интереса и коментарите на телевизионната публика в България. Те са основните герои в новата модерна градска драма “Денят на бащата”, която започва да се излъчва по БНТ на 18 февруари от 22 ч. Всъщност в шестте серии на телевизионния филм се проследява битката между двама родители за попечителство над малкия им син. Разказът е за един от важните и наболели проблеми в обществото, а именно разводът между родителите и начина, по който децата понасят това. “Филмът е базиран на доста истински истории събрани от сценаристите. За първи път се появява в ефир естетическо удоволствие от такова високо качество”, сподели за Труд” Мартичка Божилова от “Агитпроп”, изпълнителен продуцент на сериала.

52-02Във филма участват още известни имена като Александър Сано, Глория Петкова, Петя Силянова, Явор Гърдев, Малин Кръстев, Лидия Инджова, Йоана Буковска-Давидова, Иван Налбантов, Свежен Младенов, Станка Калчева, Ванина Кондова и др. Дъщерята на Александър Сано – Ава, също има роля в сериала. Всъщност двамата с Патрик са децата на двете приятелски семейства от филма.

Режисьор на шестте епизода е един от най-талантливите млади български режисьори Павел Веснаков, а оператор е друг доказал се професионалист – Александър Станишев. Сценаристи на филма са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов. Песента към сериала е хитовата рок балада “Тази песен не е за любов” по музика и текст на Стефан Вълдобрев, в изпълнение на Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”.

 

Мартичка Божилова, изпълнителен продуцент:

Всичко и всички във филма са на световно ниво

52-05-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0- С какво новият сериал “Денят на бащата” е по-различен?

- Искам да благодаря на БНТ за възможността, защото такава сериозна тема с толкова сериозно третиране може да бъде показано само в една обществена телевизия. Смятам че този сериал ще придаде ново ниво в развитието на българските сериали поради неговия талант и качество, които седят зад него. Хората, които са зад камера, и сценаристите, които направиха този невероятен сценарий, са наистина на световно ниво, и режисурата, и операторското майсторство – всички те са наистина от най-висока класа. Вярвам, че аудиторията ще бъде завладяна изцяло от превъплъщенията пред камера, от драматичните, дори потресаващи изпълнения на главните актьори.

- Колко време чакахте, за да получите финансиране, БНТ да каже “Да”?

- Ние подготвяме този проект от около 4 години, но получихме зелената светлина от БНТ през миналата година. И всъщност го правихме през цялата 2018-а. Целият екип се раздаде докрай. Шестте серии са снимани за три месеца. И ето този дългоочакван момент на излъчване дойде – започваме на 18 февруари по БНТ1 от 22 часа. Ще има и множество повторения.

- Какво е посланието на този филм към зрителите?

- Слоганът на този сериен филм, както ние се ласкаем да го наричаме заради високото му качество, е: Двама се карат, третият губи. Това е една човешка история, с която много български семейства могат да се идентифицират. И в която при раздяла няма невинни. Имаме прекрасно момче, едно дете – в невероятната роля е Патрик Шон Хесън, който минава през много сериозни проблеми и изпитания, докато неговите родители са в развиваща се сериозна война.

- Може ли да оприличим по някакъв начин героя на малкия Патрик на друг детски герой – Миташки, който харизматичният Веселин Прахов изигра преди доста години в “Куче в чекмедже”?

- Не, защото Миташки е доста малък, а героят на Патрик е по-голям на възраст във филма – той е 9-годишен. В тази възраст децата вече имат много сериозно отношение към заобикалящия ги свят. Не случайно сценаристите са избрали тази възраст, за да може да се развият много сериозни драматични взаимоотношения с родителите.

 

Патрик Шон Хесън:

Ще си сложа качулката, за да не ме разпознават

52-03-%d0%bf%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%ba- Патрик, спомняш ли си как се озова на кастинга за филма?

-Разбира се, че си спомням. Мама ми каза, че е разбрала от някого, че ще ме водят на кастинг. Отначало бях объркан, но беше за малко. Всъщност й казах: “О’кей съм”. Е, все пак за първи път трябваше да ходя на кастинг и бях едно много развълнувано детенце...

- Мечтаел ли си някога да бъдеш артист, да играеш във филм?

- Не, никога. Изобщо не съм си и представял да съм артист. Много обичах животните и мечтаех да стана зоолог. След като получих ролята на детето във филма, ми стана много по-лесно да се изразявам. И вече това да съм актьор не звучи толкова зле.

- А имаш ли си любим актьор?

- Актьор ли..., не бих казал. Не, нямам любим актьор.

- Мечтаеш ли да играеш в други филми?

- О, да! С удоволствие бих участвал, ако ме поканят.

- Какво ти беше най-трудно във филма?

- Най-трудно ми беше, когато трябваше да седя на едно място с часове. Все пак бях 10-годишно дете тогава. Знаеш, че децата винаги са пълни с енергия преди всичко. Трябва да тичаме нанякъде, да се гоним. А вместо да правя това....

- От колко време си в България?

- Откакто съм роден тук. Понякога ходя и в Австралия, и на някои други места. Татко ми е от Австралия. Но ако искаш да ме попиташ дали там съм бил на кастинги – не не съм.

- С какви впечатления остана от екипа на филма – от актьорите, от режисьора и другите?

- Ооо, всички са чудесни! Всички бяха много мили с мен, вероятно защото не очакваха аз да съм много голяма работа. Може би предварителните им очаквания сигурно са били, че ще работят с някакво бебе. А пък и аз преди това нямах никакво участие във филми.

- Съучениците ти смятат ли, че вече си звезда?

- Не, едва ли... Ученик съм във 129-о СОУ “Антим I”. Обаче хора извън класа ми някой път ме разпознават на улицата – със сигурност е от рекламите, но това не се случва много често.

- Но след като филмът се завърти по БНТ, със сигурност много хора ще те разпознават. Готов ли си за славата?

- Затова ще си сложа качулката (смее се). Дано е голяма слава! Защото обичам славата. Вече мечтая да стана актьор. Със сигурност тази идея много ми харесва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали