В Добрич излязоха на протест срещу местното ВиК дружество

Снимка: Архив

Жители на Добрич излязоха на протест срещу местното ВиК дружество, заради липсата на вода по високите етажи на жилищните блокове. Проблемът започна от 9-ти август и все още не е решен. Потърпевшите са внесли жалби и подписки, както до самото ВиК дружество, така и до общината, съобщи БНР.

От проблема с липсата на вода тук са засегнати около 200 души, разбрах току що. Всъщност оказа се, че проблемът с липсата на вода и на достатъчно добро налягане не е само по високите етажи. Той засяга дори и къщи в зависимост от това дали са в ниската или високата част на квартала. Една от протестиращите Кремена Милушева каза, че от 20 дни в нейната къща изобщо не е имало вода. При позвъняването и до ВиК дружеството, отговорът е бил, че проблемът е в спуканите тръби и както сега нямат вода, така и занапред няма да имат.

Квартал "Рилци" не е включен в проекта, който в момента тече по обновяването на водопреносната мрежа в Добрич. Този проблем няма да бъде решен до приключването на водния цикъл. Изпратени са жалби и подписки до ВиК-Добрич, до общината и до областната управа. От общината са отговорили, че ВиК-Добрич е държавно дружество и от там не могат да съдействат. От областната управа и от ВиК-Добрич отговор на жалбата няма и до сега.

Протестиращите увериха, че пътят до Силистра няма да бъде блокиран, както беше предвидено за днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони