В „Ечемишка“ гонят министерски срок

?

Инспекция на поставянето на новата електрическа инсталация в лявата тръба на тунел „Ечемишка“ направи служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов.

Целта на монтирането на инсталацията е да бъде осигурено аварийно осветление, което ще позволи движението да бъде пуснато отново. Трафикът бе спрян, след като при инцидент преди седмица корозирала метална греда със закачени осветителни тела падна върху движещ се автомобил. В резултат на това почина 64-годишната Елена Горанова, а всички институции започнаха проверки.

Спас Попниколов даде срок на 14 февруари (утре - б.а.) работата по обезопасяването на лявата тръба да приключи. Премиерът професор Огнян Герджиков обяви, че ще се постараят движението на автомобили да се поднови днес.

От АПИ увериха, че работят на пълни обороти по 24 часа, за да спазят министерските срокове. Въпреки това източници на „Труд“, ангажирани със спешните действия, обясниха, че са песимисти датите да бъдат спазени поради сложността на работата. Други са категорични, че заповедите на Попниколов ще бъдат изпълнени и дори се заричат, че още днес през лявата част на „Ечемишка“ ще може да се минава - така движението по автомоагистрала „Хемус“ ще бъде отново нормализирано.

„Предстои тунелът да бъде основно почистен и проверен от комисия от АПИ и МВР за установяване на безопасното му състояние“, съобщиха вчера от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Оттам официално увериха, че ще направят всичко възможно трафикът да бъде възстановен още в днешния ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България