Симеон II на представяне на книгата си: В името на родината ми търпя обидите

Предците ми са внесли милиони, докато днес много политици изнасят милиони

Присъства бившият премиер на Македония Владо Бучковски

Почти цялата бивша парламентарна група на НДСВ, много бивши министри от правителството на Симеон Сакскобургготски, много интелектуалци и общественици уважиха Царя по време на представянето на неговата книга “Една цел-България”, в която са събрани негови статии през годините.

“В името на родината понасям много обиди, но вече ми е трудно да ги издържам”, каза почти разплакан в приветствието си пред гостите Негово Величество. “Всеки има право на имоти в тази държава. Моите предци са внесли милиони, докато днес много политици изнасят милиони”, каза той. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ изрази благодарността си към Симеон II за всичко което е направил за европейското бъдеще на България.

“Казусът с имотите е морален казус за обществото”, каза Карадайъ. “не трябва да отвличаме вниманието със скандали, а да мислим за родината и да не водим окопна война”, допълни Царя. С добро може да се помогне повече, отколкото с омраза и екзалтация, отбеляза бившият монарх и получи аплодисментите на събралото се множество в двореца “Врана”.

Новата книга от избрани статии на Цар Симеон II е издание на Алианса на либералите и демократите в Европа и съдържа статии на Негово Величество, публикувани в периода 2010-2018 г., след като вече не е Министър-председател на България. Книгата съдържа два предговора. Единият е на д-р Ахмед Доган, почетен председател на ДПС, а вторият е от журналистката Красина Кръстева.

Предговорът на Доган е озаглавен “Трудно се гради демокрация без демократи”. В него той пише: “Основополагащ принцип на Симеон II за “смисъла на политиката в днешно време е работата с хората, в името на хората”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България