В Ирак и в Сирия остават по-малко от 1000 терористи от „Ислямска държава“

Снимка: Архив

По данни на водената от САЩ международна коалиция, бореща се срещу „Ислямска държава“, в Ирак и в Сирия остават по-малко от 1000 нейни членове. Това е едва една трета от предишните изчисления от преди три седмици, пише Daily Sabah.

„Заради коалицията и демонстрираната компетентност на нашите партньори в Ирак и в Сирия се изчислява, че има по-малко от 1000 терористи от „Ислямска държава“, повечето от които са издирвани в пустинните региони на Източна Сирия и Западен Ирак“, съобщава водената от САЩ коалиция в официално свое заявление.

„Можем да ви кажем, че работим с нашите партньори, за да ликвидираме или заловим всички оставащи терористи от „Ислямска държава“, да разрушим нейните мрежи, да предотвратим нейната повторна поява, както и да им попречим да избягат в съседните държави“, съобщава командването на коалицията.

По-рано основният съюзник на сирийския президент Башар Асад Русия съобщи, че основната битка срещу „Ислямска държава“ в Сирия е приключила. Външният министър Сергей Лавров заяви, че ключовата задача на Сирия е да разбие „Джебхат ан Нусра“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят