В Испания разкриха нелагална цигарена фабрика с работници от България и Украйна

Европол

Арестувани са 18 души

В съвместна операция на испанската Гражданска гвардия и Европол бяха арестувани 18 души от престъпна група, управляваща нелегална цигарена фабрика в испанския град Гранада, предаде ТАСС.

Според разпространено днес съобщение на европейската полицейска служба, за извършването на операцията са съдействали властите в България, Гърция, Молдова, Румъния и Украйна. Престъпниците са инвестирали три милиона евро във фабриката и даже са създали собствена търговска марка. Работниците, предимно граждани на България и Украйна, живеели в жилища под наем наблизо и работели по 12 часа на ден в крайно лоши условия на труд. Капацитетът на фабриката е бил два милиона къса дневно.

Според съобщението на Европол след състоялата се вчера операция фабриката е била закрита, а при извършените обиски в осем склада в района на Гранада и Малага са били иззети 10 тона тютюневи листа, 4 тона тютюн, 4,5 млн. къса цигари, оборудване, филтри, хартия и лепила.

За арестуваните са предявени обвинения в незаконна търговия, участие в престъпна група, пране на пари и нарушение на правата на човека.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа