В Калояново се жалват на червен депутат от липса на работна ръка за бизнеса

Липсата на работна ръка за бизнеса в общината, рехабилитацията на инфраструктурата и запазването и реконструирането на запуснати общински и частни сгради бяха сред въпросите, които жителите на Калояново поставиха по време на изнесената в пловдивското село приемна на депутата от коалиция "БСП за България" Георги Търновалийски. "Повече от година се бави отговора от Фонд "Земеделие" по два проекта на община Калояново за реконструкция на междуселски пътища и рехабилитация на уличната мрежа.

По проектите, които сме входирали по мярка 7.2., няма никакво движение", съобщи Веселин Бонов, зам.-кмет на Калояново, който заедно с общинските съветници от левицата представи належащите проблеми пред общината. Георги Търновалийски се ангажира да постави въпроса пред министъра на земеделието, тъй като в подобна ситуация се намира не само община Калояново. "Това е проблем, който спешно трябва да намери своето решение, за да не се спъва работата на местната власт и да се развива общината. В подкрепа на общините ние, народните представители от БСП за България, внесохме и жалба в Конституционния съд, касаеща закона за публичните финанси, тъй като сме свидетели на несправедливо отпускане на средства на приближени до управляващите общини. Тази практика трябва да се прекрати и всяка община да има шанс да получи допълнителни средства за развитие", категоричен бе депутатът социалист.

Освен този въпрос на вниманието на Георги Търновалийски бе поставен отново и проблема с  рушащата се църква в село Черноземен, която вече година стои заключена. "Състоянието на храма и възстановяването на този паметник на културата бе тема, която кметът на селото постави пред мен  още в предизборната кампания и е ангажимент, който съм поел. Още тази седмица внасям въпрос до министъра на културата за предприетите действия по реконструкция и реставрация на храма в Черноземен", декларира  Георги Търновалийски.

Приемните на депутатите от БСП за България в Пловдивска област ще продължат със срещи в община Садово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони