В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Наградите БРИТ ще бъдат раздадени довечера на церемония в "02 Арина" в Лондон, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Певицата Дуа Липа води с пет номинации за наградите БРИТ. С четири номинации за престижните музикални отличия, смятани за британския еквивалент на "Грами", е певецът и автор на песни Ед Шийран.

Дуа Липа е номинирана в категориите за най-добра британска изпълнителка, пробив, най-добър британски албум за "Dua Lipa" и най-добър британски сингъл и видео за "New Rules".

В категорията за най-добра британска изпълнителка освен Дуа Липа с номинации са Палома Фейт, Кейт Темпест, Джеси Уеър и Лора Марлинг.

Ед Шийран е номиниран в четири категории - за най-добър британски изпълнител, най-добър британски албум за ":" (Divide) и най-добри британски сингъл и видео за "Shape of You".

Шийран - двукратен победител в тази категория, ще се съревновава за приза за най-добър британски изпълнител с Лиъм Галахър, Лойл Карнър, Раг ен Боун Ман и Стормзи.

Освен Дуа Липа и Ед Шийран, в категорията за най-добър британски албум са номинирани Джей Хъс за "Common Sense", Раг ен Боун Ман за "Human" и Стормзи за "Gang Signs & Prayer".

Наградата за най-добра британска група ще си оспорват "Улф Алис", "Горилаз", "Лондон грамар", "Екс Екс" и "Роял блъд".

С номинации за най-добра международна изпълнителка са Тейлър Суифт, Лорд, Бьорк, Пинк и Алиша Кийс.

Носителят на приза за най-добър международен изпълнител ще бъде избран измежду Кендрик Ламар, Чайлдиш Гамбино, Дрейк, Бек и диджей Калед.

В категорията за най-добра международна група са номинирани "Фу файтърс", "Аркейд файър", "Ел Си Ди Саундсистъм", "Хейм" и "Килърс".

Предварително оповестената носителка на отличието "Изборът на критиците" е певицата Джорджа Смит.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят