В Нормандия е задържан мъж, заподозрян, че е заплашвал полицията

Органите на реда в северозападния френски регион Нормандия задържаха снощи 36-годишен мъж, заподозрян в отправяне на заплахи срещу полицията в Мон Сен Мишел, заради които този твърде посещаван туристически обект бе евакуиран в неделя. Това съобщи днес Франс прес, като се позова на източник, близък до разследването.

Човекът - вече с полицейско досие за наркотрафик и управление на МПС без шофьорска книжка - е бил открит на бензиностанция, където "се хвалел с отправените заплахи".

Според друг запознат със случая заподозреният е поставен под стража в Кан.

Вчера Мон Сен Мишел бе евакуиран и остана цяла сутрин затворен за туристи като предпазна мярка, след като местен гид предупреди жандармерията за човек, отправял заплахи към полицаи и жандармеристи.

Полицейски камери за видеонаблюдение го заснели на острова, но впоследствие го изгубили от поглед. Туристическият поток бе спрян, а хората, отседнали в хотели на острова, бяха изведени спокойно и без инциденти.

По данни на местните власти през 2014 г. Мон Сен Мишел, включен в разработвания от ЮНЕСКО списък на световното културно-историческо наследство, е бил посетен от 2,3 милиона туристи, отбеляза по-рано АФП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа